JEDILNIK
16. – 20. maj 2022
MALICA | KOSILO | |
PONEDELJEK 16. 5. 2022 |
štručka s sirom in šunko (GPŠ, M), ananasov sok, jabolko | mesne kroglice v paradižnikovi omaki (J), pire krompir* (M), zelena solata s koruzo |
TOREK 17. 5. 2022 |
kruh z manj soli (GPŠ), rezina sira (M), mleko (M) | piščanec v smetanovi omaki (M), kus – kus (GPŠ), zelnata solata, grozdje |
SREDA 18. 5. 2022 |
polnozrnat kruh (GPŠ), tunina pašteta (M, RI), pomarančni sok | makaronovo meso (GPŠ), rdeča pesa, sadni grški jogurt (M) |
ŠOLSKA SHEMA EU: REDKVICE* | ||
ČETRTEK 19. 5. 2022 |
sirova štručka (GPŠ, M), sadni jogurt (M), hruška | paniran file osliča (GPŠ, J), riž, mešana zelenjava v omaki, frutabela (GPŠ, M, O) |
PETEK 20. 5. 2022 |
kosmiči z lešniki in čokolado (GPŠ, M), mleko (M), banana | zelenjavna enolončnica, črna žemlja (GPŠ), kuštravčki (GPŠ, J, M) |
DOBER TEK!
* jed pripravljena z lokalnim živilom
** jed pripravljena z EKO živilom
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi objektivnih razlogov.
Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacijo živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).
Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:
žita, ki vsebujejo gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).