iEARN Origami Project 2021/2022

Od leta 2019 učenci naše šole sodelujejo v različnih mednarodnih projektih pod okriljem organizacije iEarn. Letos smo se prvič lotili projekta Origami Project, ki je namenjen učencem, ki radi ustvarjajo. Umetnost zgibanja papirja so spoznali učenci 4. razreda, ko so v OPB ustvarjali izdelke po lastni izbiri. Všeč jim je bilo, da so lahko delali s pomočjo šolskih tablic in tudi nad končnimi izdelki so bili zelo navdušeni.

Origamija pa smo se lotili tudi z osmošolci, ki so preko zgibanja papirja spoznali učno snov Opis postopka.

Najprej so s pomočjo slikovnega gradiva poizkusili izdelati poljuben origami izdelek in kmalu so ugotovili, da je delo precej težko. Nato so poslušali slediti zvočnemu posnetku in zgibati papir, vendar je tudi tokrat kar nekaj učencev odnehalo. Nato so poizkusili še s poslušanjem in spremljanjem posnetka, kjer pa so vsi skupaj ugotovili, da je najboljša oz. najlažja možnost, da izdelek uspe.

Ko so sami pisali navodila za delo, so bili zelo pozorni, da so si koraki sledili v določenem zaporedju in da so poleg zapisanega dodali tudi slikovno gradivo.

Strinjali so se, da je spoznavanje šolske snovi na tak način bolj zanimivo, da pa je potrebno za delo veliko koncentracije in potrpljenja.

Kako je projekt potekal v 8. razredu in kakšni so končni izdelki, pa si lahko ogledate na naslednjih fotografijah.

Vodja projekta: Marija Lampret

Dostopnost