Tretješolci v domu Lipa
14. junija 2024
ČETRTI DAN

Današnji dan je bil ponovno zelo pester. Skupine so se še zadnjič razvrstile po delavnicah (lego programiranje, orientacija, raziskovanje Črmošnjic). Po okusni večerji je sledil zabaven večer, kjer so učenci pokazali svoje pevske, plesne in igralske talente. Na koncu smo se odpravili še na sproščujoč sprehod. 

TRETJI DAN
Tudi danes smo preizkušali nepremočljivost pelerin in škornjev. Ugotovili smo, da ni slabega vremena, je le slaba oprema.
Še zadnja skupina se je danes lotila izdelave splavov in preizkušanja njihove plovnosti. V potoku pa so preizkusili tudi delovanje mlinčkov. Ni večjega užitka, kot s škornji stopiti v potok.
Preizkušali smo se v programiranju z Lego robotiko, naučili smo se belokranjski ljudski ples in spoznali belokranjsko narodno nošo.
Vsi učenci so sodelovali pri pripravi večerje, narezali so vso zelenjavo za zelenjavno enolončnico.
Po večerji smo se odpravili na pohod in večer zaključili z ogledom slovenskega filma.
DRUGI DAN
Zbudili smo se v zelo deževno jutro. Po dobrem zajtrku smo se kljub dežju odpravili na pohod. Spoznavali smo naravno in kulturno dediščino Črmošnjic in izdelali kazalko z belokranjskim motivom.
Po kosilu smo se orientirali v okolici doma in spoznavali nebesna telesa, predvsem gibanje Zemlje, Lune in Sonca. Praktično smo izdelali model Zemlje, Lune in Sonca ter spoznavali lunine mene.
Večer je bil namenjen druženju in igri na igralih.
PRVI DAN

Prvi dan našega tabora je bil pester in zabaven. Otroci so spoznali Črmošnjice in okolico doma.
Ena skupina je naredila in preizkušala v bližnjem Črnem potoku. Ob tem so spoznali in preizkusili tudi delovanje mlinčkov.
Druga skupina je ponovila orientacijo in z zanimivimi vajami preizkusila tudi v praksi.
Tretja skupina pa je spoznavala vremenske pojave in opravljala meritve v naravi.
Ob vsem tem nam ni zmanjkalo časa še za igro in druženje med oddelki.

Razredničarke

Dostopnost