Varno v prometu
12. oktobra 2023

10. oktober je bil za petošolce poseben dan, saj se je vse dogajalo v povezavi s prometom, predvsem z varno udeležbo v njem. Otroci so bili deležni izpeljave programa Jumicar Kolesarček. Poslušali so razlago, utrdili prometna pravila, nato pa so poskusili tudi praktično vožnjo z mini avtomobili na prometnem poligonu.

Obiskal nas je policist g. Andoljšek s PP Ribnica. Kot šola sodelujemo v projektu Policist Leon, zato nekatere vsebine tega izobraževanja izpeljejo tudi policisti preko celega šolskega leta.

Na igrišču  je bil za učence pripravljen spretnostni poligon za vožnjo s kolesi. Petošolci letos opravljajo kolesarski izpit. Nanj se pripravljajo s praktično vožnjo (spretnost in vožnja v prometu) in s spoznavanjem prometnih pravil. Te utrjujemo skupaj v razredu in se tako pripravljamo na teoretični del kolesarskega izpita.

Dan je minil zelo hitro. Bil je poln novih doživetij in izkušenj.

Zahvaljujemo se Občini Velike Lašče, ki je omogočila izpeljavo programa Jumicar, starejši (babice in dedki) pa so lahko poskusili vožnjo z električnimi kolesi. Na ta način ozaveščamo ljudi o pomenu uporabe okolju prijaznih prevoznih sredstev. Zahvala tudi PP Ribnica, ki se vedno odzove na naša povabila in se tako vključuje v vzgojo in izobraževanje na področju prometa in prometne varnosti.

Razredničarki 5. razredov

Dostopnost