Otvoritev Podružnične šole Turjak
6. novembra 2022

V petek, 28. 10. 2022, je bil za OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče, Turjak z okolico in občino Velike Lašče prav poseben dan. Po večletnih prizadevanjih smo namreč odprli

NOVO PODRUŽNIČNO ŠOLO IN VRTEC TURJAK.

Lepo vreme, prijetne temperature, množica obiskovalcev in nastopajoči so bili pravi recept za vrhunsko prireditev.

Prireditev smo v sodelovanju z občino Velike Lašče in OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče pripravili učenci in učiteljice podružnične šole Turjak, otroci in vzgojiteljice vrtca Sončni žarek, Plesno mesto in akrobatska skupina Dunking Devils.

Slavnostni govorniki so bili gospod župan dr. Tadej Malovrh, predstavnik Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport gospod Iztok Žigon in gospod ravnatelj Primož Garafol. Šolo so s prerezom traku slavnostno odprli zgoraj našteti govorniki in učenci podružnične šole Turjak.

Nova šola je skromno rečeno vrhunska. Grajena je z upoštevanjem skoraj 250-letne tradicije, tradicionalne arhitekture, ki jo dopolnjujejo najmodernejši gradbeni materiali. Velike svetle učilnice in igralnice, visokotehnološka oprema, prostorna telovadnica z novo opremo ter vsi pomožni prostori so odlike naše nove šole. Z novih vrtčevskih in šolskih prostorov se odpira pogled, ki marsikaterega Slovenca napolni z narodnim zanosom – na Turjaški grad. Na grad, kjer so prepoznali pomen reformatorjev in pomen slovenske besede ter finančno pripomogli k tiskanju prvih slovenskih knjig. Prav knjiga v identiteti Občine Velike Lašče zaseda izredno visoko mesto. Knjiga vse do danes še ni izumrla in vsi bi morali še aktivneje pristopiti k temu, da bo ostala še za naslednje rodove. Da bomo lažje, kot je rekel Trubar, stali inu obstali. Ko bodo prostore napolnjevali zvedavi otroci in strokovni delavci s svojo ljubeznijo do poučevanja, verjamemo, da ne bomo samo stali, ampak zagotovo tudi obstali. Vsi zaposleni se bomo trudili upravičiti misel, da je naložba v otroke in mladino, naložba v izobraževanje in vzgojo dolgoročno najboljša naložba za celotno družbo.

ZUNANJOST ŠOLE IN VRTECA TURJAK

NOTRANJOST ŠOLE IN VRTECA TURJAK

Ob dogodku se zaposleni v šoli in vrtcu zahvaljujemo Občini Velike Lašče in vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da imamo na Turjaku lepo, novo šolo in vrtec in da je prireditev ob otvoritvi tudi z vašo pomočjo uspela pustiti pečat v naših srcih.

Dostopnost