JEDILNIK
29. maj – 2. junij 2023
MALICA | KOSILO | |
PONEDELJEK 29. 5. 2023 |
štručka s šunko in sirom (GPŠ, M), alpski čaj, hruška | porova juha, špageti z bolonjsko omako (GPŠ), zelena solata s koruzo |
TOREK 30. 5. 2023 |
pirin kruh (GPŠ, GPI), medeno maslo (M), bela kava (M), jabolko* | paniran piščanec, pire krompir (M), zelnata solata, lubenica |
SREDA 31. 5. 2023 |
mlečni riž s čokoladno – lešnikovim posipom* (M) | goveji trakci v naravni omaki*, svaljki (GPŠ, J), kumarična solata* |
ŠOLSKA SHEMA EU: JAGODE* | ||
ČETRTEK 1. 6. 2023 |
ajdov kruh, topljeni sir (M), rezina paprike, sadni čaj | goveja juha z rezanci in mesom* (GPŠ), skutni štruklji (GPŠ, M, J) |
PETEK 2. 6. 2023 |
makova štručka (GPŠ), navadni grški jogurt (M), marelica | špargljeva juha*, pečena postrv (RI), krompir z blitvo |
DOBER TEK!
* jed pripravljena z lokalnim živilom
** jed pripravljena z EKO živilom
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi objektivnih razlogov.
Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacijo živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).
Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:
žita, ki vsebujejo gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).