Ekskurzija v Avstrijo
20. maja 2024

V soboto, 11. maja, smo se v okviru izbirnega predmeta nemščina odpravili na ekskurzijo v Avstrijo. Že navsezgodaj zjutraj, ob 6. uri, smo se zbrali pred osnovno šolo Primoža Trubarja Velike Lašče. Nato smo krenili proti Avstriji. Ustavili smo se še v Ljubljani, kjer smo pobrali našega vodiča. V Avstrijo smo vstopili skozi 7864 m dolg predor v Karavankah.

Do prve postojanke smo prišli približno ob 8. uri. Tam smo obiskali opičjo goro Affenberg, kjer smo se sprehajali med makaki. To je japonska vrsta opice. V parku imajo različne naprave, pri katerih morajo opice z razmišljanjem pridobiti hrano. Vodička nam je povedala, da znajo opice tudi zelo dobro plavati, zato imajo tam svoj bazenček.

Naša pot nas je nato vodila na grad Landskron, kjer smo si ogledali predstavo o ujedah ter različnih vrstah ptic.

Nato smo se odpravili do tretjega največjega jezera v Avstriji, in sicer do Vrbskega jezera. Tam smo si ogledali vasico Maria Wörth, kjer smo imeli malico.

Naslednji postanek je bil razgledni stolp Pyramidenkogel, ki je visok 100 m. S stolpa smo imeli lep pogled na Vrbsko jezero in gorsko pokrajino. Tisti bolj pogumni so se z vrha spustili z najvišjo zaprto drčo, ki je dolga 120 m.

Nato smo se odpravili proti domu. V Velike Lašče smo prispeli okoli 18. ure.

Nataša Pirkovič, Zoja Zgonc, Ela Zabukovec

Dostopnost