Varno in zabavno
25. aprila 2024

V ponedeljek, 22. 4. 2024 so se učenci 4., 5. in 6. razreda udeležili dogodka »Varno in zabavno«, ki ga je ob dnevu Zemlje organiziral Rokodelski center Ribnica.  

V Ribnico smo se odpeljali z vlakom, nato pa se peš sprehodili do Rokodelskega centra, kjer so nas sprejele prijazni vodiči.  V štirih skupinah smo sodelovali v različnih dejavnostih.

Pod vodstvom Žige in Marine smo spoznavali zgodovino ribniškega gradu, si ogledali grajsko pohištvo in razstavo o čarovništvu. V Rokodelskem centru nas je vodička Vasja popeljala po čudoviti razstavi o obrti in rokodelstvu na ribniškem območju. Na grajskem vrtu smo si lahko ogledali sajenje dreves, na dvorišču pred Rokodelskim centrom pa smo si na različnih stojnicah nabrali nekaj novega znanja o varnosti v prometu, zdravstveni preventivi in varstvu okolja. Najbolj zanimive so bile razne dejavnosti, ki so jih prikazali  policisti (dresura psov in konjenica), vojaki (oprema, vozila, helikopter), reševalci in gasilci ter poligoni o varnosti v prometu, poligon telesne pripravljenosti in poligon črevesja.

Polni prijetnih vtisov smo se z vlakom odpravili proti Velikim Laščam.

Dostopnost