Tradicionalni slovenski zajtrk
21. decembra 2023

Tudi letos smo na Osnovni šoli Primoža Trubarja Velike Lašče ter obeh podružničnih šolah Rob in Turjak organizirali tradicionalni slovenski zajtrk. Dogodek se je odvijal v petek, 17. 11. 2023. Prve priprave so se začele že dan prej. Učenci predmetne stopnje so skupaj z učiteljico Nežo Sedej že v četrtek pekli medenjake.

V petek je bil zajtrk na voljo od 7.00 do 8.25. Na centralni šoli so se učenci predmetne stopnje v tem času lahko udeležili različnih delavnic. Vodja delavnice izdelave sveč iz voska je bila učiteljica Marjeta Krašovec, pod budnim očesom učitelja Milana Kastelica pa so učenci poslikali panjske končnice. Pod mentorstvom učiteljice Neže Sedej so učenci s predstavnicami iz Društva podeželskih žena pekli medenjake in kruh. 

Med samim dogodkom je bil prisoten tudi čebelar, gospod Brane Borštnik. Ta je učencem predstavil različne vrste medu in delo čebelarja. Dogodek smo slavnostno zaključili ob 9.30, ko smo se vsi zbrali v avli šole in skupaj zapeli pesem Čebelar Lojzeta Slaka.

Živila so nam dostavili:

  • kruh – Iz krušne peči, d. o. o.,
  • maslo – Ljubljanske mlekarne, d. o. o.,
  • med – Brane Borštnik,
  • mleko – Delindt, d. o. o.,
  • jabolka – Sadjarska kmetija Uhan.

Zahvaljujemo se mizarstvu Stritar, ki je naredilo in doniralo lesene deščice za poslikavo panjskih končnic.

Dostopnost