Regijsko tekmovanje Zlata kuhalnica
27. oktobra 2023

V četrtek, 28. 9. 2023, je potekalo regijsko tekmovanje Zlata kuhalnica. Skupaj z mentorico – učiteljico Nežo Sedej, smo odšli v Ljubljano na srednjo šolo za Gastronomijo in turizem. Tekmovali smo: Maja Otoničar, Filip Gradišar, Žiga Hočevar in Aljaž Hočevar. Pri pripravah na tekmovanje sta nam pomagali tudi Maja Žužek in Tia Skubin.

Regijsko tekmovanje nas je presenetilo saj je bilo prestavljeno iz sredine meseca oktobra na konec meseca septembra. Praktične vaje smo imeli le štirikrat (po dve šolski uri).

Zaradi odsotnosti določenih tekmovalcev smo morali poiskati tudi zamenjave

Kljub vsem oviram smo uspešno zastopali OŠ Primoža Trubarja in osvojili SREBRNO PRIZNANJE (uvrstili smo se na 3. mesto od 12. sodelujočih osnovnih šol).

Pripravili smo mineštro in pirine palačinke s skutno pehtranovim nadevom ter malinovim pirejem. Zraven smo postregli brezalkoholni hladni koktejl z okusom šipka in vrtnic. Ob zaključku tekmovanja smo jedi tudi servirali, jih pripravili za razstavno mizo in jih predstavili ocenjevalni komisiji.

Za kosilo smo poizkusili naše mojstrovine – bile so odlične!

Za vso podporo in nasvete se iskreno zahvaljujemo naši prejšnji mentorici – učiteljici Gordani Farazin, naši mentorici – učiteljici Neži Sedej, vodstvu šole – gospodu ravnatelju Primožu Garafolu in gospe podravnateljici Ani Nuši Rigler, organizatorki prehrane Lizi Bambič in kuhinjskemu osebju ter vsem, ki so preizkušali naše dobrote.

Avtorji članka:

Maja Otoničar, Maja Žužek, Tia Skubin, Filip Gradišar, Žiga Hočevar in Aljaž Hočevar

Dostopnost