Šola v naravi – Debeli rtič
20. marca 2023

4. dan

Četrtek je bil namenjen naravoslovju in plavanju. Igrali smo morsko tombolo, si ogledali mediteranski park ter v gozdičku raziskovali živali in rastline. 

Zvečer smo se ponovno odpravili na pohod z lučkami, nekateri izmed nas pa so predstavili svoje talente na večerni prireditvi. 

3. dan

Današnji dan bo gotovo vsem ostal v spominu, saj smo se dopoldne odpravili na izlet z ladjico v Koper. Morje je bilo mirno, sonce ravno prav močno, sladoled pa slasten. Ogledali smo si Luko Koper in star del mesta. 

Popoldne smo imeli kulturno in športno obarvano. Gospod Mario nam je predstavil istrsko glasbo in vsak si je izdelal nunalco, piščal iz trstike. Z njo smo tudi zaigrali. Nato smo se odpravili še na lov za zakladom, kjer smo s skupnimi močmi iskali zaklad naselja. Tudi plavanje nam ni ušlo. 

Za zaključek dneva smo se odpravili še na nočni pohod s svetilkami.

2. dan

Današnji dan na Debelem Rtiču je bil športno obarvan. Zapolnili smo ga s plavanjem, nogometom, košarko, odbojko in igrali. Dan smo zaključili z druženjem in plesom.

1. dan

Četrtošolci smo se že dodobra navadili na šolo v naravi. Takoj po prihodu smo opravili preizkus plavanja ter se malo poigrali v bazenu. Najbolj smo bili ponosni, ko smo lahko pokazali, kako dobre ” bombice in glavce” znamo.

Ogledali smo si celo naselje, naš dom za naslednjih nekaj dni. Na plaži smo iskali školjke, rakovice in morske klobase. Na morju pa smo opazovali plimo oz. oseko ter ladje, ki so čakale na vplutje v Luko Koper. 

Sončni zahod je tu prav nekaj posebnega.

Četrtošolci smo varno prispeli na Debeli rtič. 

Dostopnost