Šolski urnik v letu 2022/2023
5. septembra 2022

Spoštovani starši,

prosil bi, da skupaj pogledamo in ugotovimo, zakaj je tak urnik smiseln in dober za otroke.

Urnik je postavljen tako, da bo ta čas pred poukom namenjen vsem skupinam učencem. Namenjen bo učencem, ki potrebujejo dodatno pomoč učiteljev. Ti učenci se težko zberejo, zato res ne morejo utrjevati snovi po pouku, ko so že utrujeni.

Šola bo v tem času ponudila tudi številne interesne dejavnosti, v katerih bodo lahko učenci dobili odgovore na vprašanja s področij, ki se jim zdijo blizu. Ostali učenci pa bodo zagotovo veseli, da se bodo pred poukom lahko še malo družili s sošolci.

Verjamem, da je to čas, ko se bodo otroci z radovednostjo učili družabnosti in razvijali veščine, kot so izmenjava mnenj, reševanje nesoglasij in empatija.

Če se otroci nimajo priložnosti družiti in igrati z vrstniki, bodo okrnjeni tudi njihovo učenje empatije, sprejemanja kompromisov, obvladovanja čustev, razvoj govora in socialna komunikacija. Učenci se morajo gibati, biti s prijatelji, si povedati, kaj so počeli včeraj popoldne in morda pri kakšni interesni dejavnosti doživeti uspeh in samopotrditev, da so uspešni. Mislim, da je vse to dobra naložba v produktiven pričetek pouka.

Verjamem, da je najboljša stvar, ki jo lahko naredimo za učence, da jim zagotovimo dovolj priložnosti za igro in druženje.

Primož Garafol, ravnatelj

Dostopnost