Jedilnik

6. – 10. maj 2024

Ponedeljek

Zajtrk

polnozrnat kruh (GPŠ), sirni namaz s korenjem (M), češnjev paradižnik, sadni čaj

Dopoldanska malica

hruška

Kosilo

minjonska juha (GPŠ), piščančja rižota z zelenjavo, korenček v solati/zelena solata

Popoldanska malica

prepečenec (GPŠ), suho sadje

Torek

Zajtrk

mlečni zdrob s čokoladnim posipom* (GPŠ, M)

Dopoldanska malica

pomaranča

Kosilo

Štefani pečenka (GPŠ, J), pire krompir (M), koleraba v omaki

Popoldanska malica

ajdov kruh** (GPŠ), jabolko**

Sreda

Zajtrk

koruzni kruh (GPŠ), sirni krožnik** (M), bela kava (M)

Dopoldanska malica

jagode*

Kosilo

špargljeva juha*, puran v naravni omaki, kus – kus (GPŠ), rdeča pesa v solati

Popoldanska malica

banana**

Četrtek

Zajtrk

črn kruh (GPŠ), piščančja prsa v ovitku, kisle kumarice,  planinski čaj

Dopoldanska malica

zelenjavni krožnik

Kosilo

boranja z govejim mesom in krompirjem*, črna žemlja (GPŠ), sladoled (M)

Popoldanska malica

jogurt z žitnimi kosmiči** (M)

Petek

Zajtrk

ovseni kosmiči na domačem mleku* (GPŠ, M)

Dopoldanska malica

grozdje

Kosilo

prežganka (J), sirovi tortelini v paradižnikovi omaki (GPŠ, M, J), stročji fižol v solati

Popoldanska malica

sadni krožnik

DOBER TEK!

* jed pripravljena z lokalnim živilom

** jed pripravljena z EKO živilom 

 

Obroki lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacijo živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).

Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:

žita, ki vsebujejo gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).

Obroki lahko vsebujejo vse alergene v sledovih.

Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. Hvala za razumevanje.

Dostopnost