Nagovor v. d. ravnateljice

Spoštovani učenci, starši in sodelavci.

Je že tako, da v življenju prihajamo in odhajamo.

Tako je prišel čas, da vaša dolgoletna ravnateljica gospa Metoda Kolar prestopi v tretje življenjsko obdobje, jaz pa pri vas nastopim novo službo.

Trudila se bom, da bom svoje naloge opravljala profesionalno in z dobro voljo. Kajti če sta pri delu prisotna dobra volja in ekipni duh, je vse lažje in uspeh zagotovo ne izostane.

To so to poletje dokazali tudi naši olimpijci na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu.  Na takih prireditvah vedno znova, poleg nastopov športnikov, občudujem tudi športne komentatorje, ki znajo vse občutke in dogajanje na tako veliki prireditvi umetelno izraziti z besedami. Besede namreč dajo dogodku pomen. Naj navedem enega od  komentarjev, ki je še posebej lepo zvenel: »Pet kolajn se je povezalo v pet olimpijskih krogov, ekipni duh naše košarkarske ekipe pa je dodal tem olimpijskimdosežkom veličino. Pot do uspeha je večinoma  tlakovana s porazi, bolečino, a na koncu se ves vloženi trud izplača!«

Naj vas zgodbe, ki so jih napisale letošnje poletne olimpijske igre v Tokiu, navdihujejo za učenje in treninge v trenutkih, ko vam bo plahnela volja, pojenjala energija in bi najraje odložili knjige in zvezke ter prespali ali odpovedali trening. V takih trenutkih  se spomnite, da so odločilne sestavine uspeha: moč volje,  vztrajnost, ekipni duh ter prijateljska, kolegialna, trenerska ali starševska vzpodbuda.

V novem šolskem letu, ki že na samem začetku daje slutiti, da bo razgibano, vam želim, da boste zmogli  osredotočenost na cilje, ki jih želite doseči. Poleg tega vam želim veliko lepih srčnih trenutkov, ki obarvajo dan in dajejo smisel življenju.

Naj naše letošnje šolsko leto teče v znamenju olimpijskih vrednot: prizadevanje za odličnost, izkazovanje spoštovanja in prijateljstva.

Srčno in uspešno!

                                                                                          v. d. ravnateljice Anja Lovšin

(Visited 76 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost