Utrinki sprejema prvošolcev

Spoštovani starši  prvošolcev, dobrodošli v šolo!

Ne glede na to ali ste danes prvič, drugič ali tretjič morda že petič  tu, v vlogi starša prvošolca, si upam trditi, da je prvi šolski dan  vedno nekaj posebnega.

Vsekakor je zdaj konec počitnic in pred vami so novi starševski izzivi.

Eden od večjih jutranjih izzivov bo zagotovo že sam prihod v šolo. Morda niste vedeli, a naj vam povem, da  ima od 170 tih predšolskih  otrok v Velikih Laščah le približno 20 malčkov iz vrtca Sončni žarek to srečo, da ob spremstvu staršev pripešačijo v vrtec, vse ostale starši pripeljejo skoraj do vrat vrtca. Od 468 šolarjev ima  le okoli 50 otrok to srečo, da niso vozači in da lahko v šolo pridejo peš. Tako se približno 200 staršev, vozniki šolskih kombijev in šoferji avtobusov trudijo, da pravočasno dostavijo otroke v šolo. Pogosto je gneča vozil pred šolo  v jutranjih urah  velika in  vir slabe volje že na samem začetku dneva.

Žal imamo prometno situacijo pred šolo dokaj neugodno, zato  mi dovolite, da vas na tem mestu in ob tej priložnosti prosim, da po svojih najboljših močeh prispevate k  varnemu prihodu in odhodu otrok v šolo in iz nje.  Če le imate možnost, pripeljite vašega prvošolčka ali prvošolko v šolo  peš ali vsaj delno peš , kar pomeni da parkirate nekje v bližini šole ali vrtca in skupaj z otrokom naredite nekaj jutranjih korakov v vseh vremenskih razmerah, ali pa vsaj v tistih bolj ugodnih. Tudi odhod iz šole lahko izkoristimo kot priložnost za vsakodnevno učenje otroka o prometu. Hvala vsem, ki danes niste parkirali pred šolo.

Dragi starši, tudi mi – zaposleni na šoli in vrtcu – se bomo po najboljših močeh  potrudili v smeri, da se bodo vaši prvošolčki počutili v šoli prijetno in varno. Trudili se bomo, da jim šolo približamo tako, da bodo vanjo radi hodili. Želimo  si tudi  uspešnega sodelovanja z vami. Ta teden vam priporočamo v branje Šolsko publikacijo, ki bo do konca tedna objavljena na spletni strani šole. V njej so vse pomembne  informacije o šoli za ravnokar pričeto sveže šolsko leto.

Naj nam šolsko leto kljub posebnim zdravstvenimi  razmeram, ki nam  že nekaj časa krojijo vsakdan, mine uspešno, prijetno in varno.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost