Tehniški dan – Yaskawa in Rokodelski center Ribnica

V četrtek, 5. 10. 2023, so učenci 8. razredov obiskali Ribnico, kjer so spoznali dve vrsti tehnologije – mehatroniko in ročno tehnologijo. Zjutraj smo se še v duhu tedna mobilnosti v Ribnico odpravili  vlakom.

V podjetju Yaskawa nas je sprejel naš podžupan Dejan Zakrajšek, ki je tam zaposlen in nam je prijazno ponudil, da učencem predstavi podjetje, za kar se mu zahvaljujemo. Učenci so spoznali različne delovne procese, si ogledali proizvodnjo in spoznali delovanje podjetja. Preizkusili so lahko robota na ročno upravljanje.

Iz robotskega upravljanja so se učenci preselili na ročne tehnike – v Rokodelski center Ribnica. Tam so učenci pletli košarice, nekateri iz vrbovega šibja, drugi pa iz leskovih viter. Pod skrbnim mentorstvom prijaznih prostovoljk so nastale lepe, unikatne košarice.

Učenci so bili zelo spretni in se izkazali za prave rokodelske mojstre. Na ta so dan spoznali različne tehnike in tudi materiale iz katerih nastajajo izdelki, ki jih vsakodnevno uporabljamo. Poleg novih znanj, so pridobili tudi nove spretnosti, za katere upamo, da jih bodo v življenju še kdaj uporabili.

(Visited 223 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost