MALICA KOSILO

PONEDELJEK
3. junij 2019

PZ francoski rogljiček (G),

mleko (M),

merelice


minjonska juha (G),

piščančji ragu,

ajdova kaša,

zelena solata s koruzo,

voda s pomarančo

TOREK
4. junij 2019

hot-dog (G),

sadni čaj

ričet s zelenjavo (G),

domače pecivo (G, M, J),

kompot

SREDA
5. junij 2019

pisan kruh (G),

maslo (M),

marmelada,

bela kava (M),

jabolko*

musaka* (G, M, J),

rdeča pesa,

sadje

ČETRTEK
6. junij 2019

polenta,

mleko (M),

jagode*

čista juha (G),

dušena govedina,

pire krompir*,

zelnata solata s fižolom

PETEK
7. junij 2019

črna žemlja (G),

topljeni sir (M),

rezina sveže paprike,

sadni čaj

rižota z bučkami,

sestavljena solata,

sladoled (M)

 DOBER TEK!

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi objektivnih razlogov.

Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacijo živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).

Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:
žita, ki vsebujejo gluten (G), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).

*jed pripravljena z lokalnim živilom
**jed pripravljena z EKO živilom

  MALICA KOSILO

PONEDELJEK
10. junij 2019

mlečni riž* (M),

banana


puranji trakci v gobovi omaki,

rženi svaljki (G, J), 

zelena solata s koruzo,

naravna limonada

TOREK
11. junij 2019

črni kruh (G),

sadna skutina pena (M),

kakav (M),

jabolko

mesne kroglice v paradižnikovi omaki (J),

pire krompir*,

zelnata solata s fižolom,

sadje

SREDA
12. junij 2019

sendvič (G, M),

sok

špargljeva  juha,

špageti carbonara (G, M),

paradižnikova  solata

ČETRTEK
13. junij 2019

sirova štručka (G, M),

kefir (M),

sadje

krompirjev golaž,

kokosova rezina(G, M, J),

naravna limonada

PETEK
14. junij 2019

črna žemlja (G), 

tunin namaz (RI, M),

rezina sveže paprike,

alpski čaj z medom

ocvrt piščanec (G,J),

krompirjeva solata s kumarami,

mošt*

 DOBER TEK!

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi objektivnih razlogov.

Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacijo živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).

Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo: 
žita, ki vsebujejo gluten (G), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).

*jed pripravljena z lokalnim živilom
**jed pripravljena z EKO živilom

MALICA KOSILO

PONEDELJEK
17. junij 2019

kifelj (G),

kakav,

sadje

golaž(G),

polenta,

zelena solata s koruzo,

sadna kupa (M)

TOREK
18. junij 2019

črna žemlja (G),
ribji  namaz (M, RI), 
češnjev paradižnik, 
sadni čaj

fižolova juha (G),
gibanica (G, M, J), 
naravna limonada

SREDA
19. junij 2019

ajdov kruh (G), 
medeno maslo (M), 
bela kava (M), 
hruška

Štefani pečenka,
pire krompir,
sladko zelje,
smoothy

ČETRTEK
20. junij 2019

koruzni kosmiči, 
mleko/jogurt (M), 
banana

kostna juha (G), 
piščanec v smetanovi omaki, 
kruhovi cmoki (G, M, J), 
sestavljena solata

PETEK
21. junij 2019

pletenica s sezamom (G, SE),  rezina sira (M),
rezina sveže paprike,
alpski čaj

panirane kocke osliča (G, RI),
peteršiljev krompir,
zelnata solata s fižolom,
sladoled 

 DOBER TEK!

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi objektivnih razlogov.

Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacijo živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).

Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo: 
žita, ki vsebujejo gluten (G), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).

*jed pripravljena z lokalnim živilom
**jed pripravljena z EKO živilom

  MALICA KOSILO

PONEDELJEK
25. junij 2019

PZ francoski rogljiček (G),

mleko (M),

merelice


minjonska juha (G),

piščančji ragu,

ajdova kaša,

zelena solata s koruzo,

voda s pomarančo

 DOBER TEK!

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi objektivnih razlogov.

Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacijo živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).

Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo: 
žita, ki vsebujejo gluten (G), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).

*jed pripravljena z lokalnim živilom
**jed pripravljena z EKO živilom

 

ARHIV JEDILNIKOV

MALICA KOSILO

PONEDELJEK
6. maj 2019

polnozrnat francoski rogljiček (G),

mleko (M),

hruška

minjonska juha (G),

boranja s piščančjim mesom,

ajdova kaša,

zelena solata s koruzo,

voda s pomarančo

TOREK
7. maj 2019

hot-dog (G),

sadni čaj

ričet s zelenjavo (G),

domače pecivo (G, M, J),

kompot

SREDA
8. maj 2019

pisan kruh (G),

maslo (M),

marmelada,

bela kava (M),

jabolko

musaka* (G, M, J),

rdeča pesa,

sadje

ČETRTEK
9. maj 2019

prosena kaša* (M),

banana

čista juha (G),

dušena govedina,

pire krompir*,

zelnata solata s fižolom

PETEK
10. maj 2019

črna žemlja (G),

topljeni sir (M),

rezina sveže paprike,

sadni čaj

rižota z bučkami,

sestavljena solata,

sladoled (M)

 DOBER TEK!

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi objektivnih razlogov.

Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacijo živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).

Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:
žita, ki vsebujejo gluten (G), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).


*jed pripravljena z lokalnim živilom
**jed pripravljena z EKO živilom

 

MALICA KOSILO

PONEDELJEK
13. maj 2019

makovka (G),

puranja prsa,

kisla kumarica,

sadni čaj

čista juha (G),

piščančji ragu,

rženi svaljki (G),

zelena solata s koruzo,

voda s pomarančo

TOREK
14. maj 2019

črni kruh (G),

sadna skutina pena (M),

kakav (M),

jabolko

 krompirjev golaž,

palačinke (G, M),

naravna limonada

SREDA
15. maj 2019

mlečni zdrob* (G,M),

banana

špargljeva juha,

gratinirana zelenjava (G, M),

pečen piščanec,

paradižnikova solata

ČETRTEK
16. maj 2019

sirova štručka (G, M),

kefir (M),

rezina ananasa

mesne kroglice v paradižnikovi omaki (J),

pire krompir*,

zelnata solata s fižolom,

sadje

PETEK
17. maj 2019

črna žemlja (G),

tunin namaz (RI, M),

rezina sveže paprike,

alpski čaj z medom

prežganka (G, J),

file osliča po tržaško (RI),

krompirjeva solata s kumarami,

mošt*

 DOBER TEK!

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi objektivnih razlogov.

Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacijo živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).

Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:
žita, ki vsebujejo gluten (G), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).

*jed pripravljena z lokalnim živilom
**jed pripravljena z EKO živilom

MALICA KOSILO

PONEDELJEK
20. maj 2019

kifelj (G),

kakav,

jabolko*

golaž(G),

polenta,

zelena solata s koruzo,

sadna kupa (M

TOREK
21. maj 2019

črna žemlja (G),
ribji  namaz (M, RI),
češnjev paradižnik,
sadni čaj

fižolova juha (G),
domač jabolčni zavitek (G, M, J),
voda s pomarančo

SREDA
22. maj 2019

ajdov kruh (G),
medeno maslo (M),
bela kava (M),
hruška

porova  juha,
svinjska pečenka,
pire krompir*,
sladko zelje,
sirup iz 100% jabolčnega soka

ČETRTEK
23. maj 2019

koruzni kosmiči,
jogurt (M),
banana

kostna juha (G),
puranji trakci v gobovi omaki,
kus-kus (G),
zelena solata s koruzo

PETEK
24. maj 2019

pletenica s sezamom (G, SE),  rezina sira (M), rezina sveže paprike, alpski čaj

špargljeva juha,  
file pange (RI),
peteršiljev krompir*,
sestavljena solata

 DOBER TEK!

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi objektivnih razlogov.

Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacijo živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).

Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo: 
žita, ki vsebujejo gluten (G), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).

*jed pripravljena z lokalnim živilom
**jed pripravljena z EKO živilom

MALICA KOSILO

PONEDELJEK
27. maj 2019

črni kifelj (G),
sadna skuta (M),
jabolko*

junečja obara (G, J),
marelični cmoki (G, J, M)

TOREK
28. maj 2019

graham kruh (G),
ribja pašteta s zelenjavo (RI),
alpski čaj

čista juha (G),
pečen piščanec,
pražen krompir*/zelenjava po dunajsko (G),
sestavljena solata, naravna limonada

SREDA
29. maj 2019

pirin zdrob*(G, M),
jagode*

cvetačna juha,
makaronovo meso (G),
zelena solata s koruzo,
voda s pomarančo

ČETRTEK
30. maj 2019

pletenica z makom (G),
svež sirni namaz (M),
rezina paradižnika,
sadni čaj

»trojka«,
domače pecivo (G, J, M),
kompot

PETEK
31. maj 2019

sirov burek (G, M),
BIO jogurt (M

paradižnikova juha,
file lososa (RI),
pire krompir*,
špinačna omaka,
sadje

 DOBER TEK!

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika zaradi objektivnih razlogov.

Jedi lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacijo živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).

Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo: 
žita, ki vsebujejo gluten (G), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).

*jed pripravljena z lokalnim živilom
**jed pripravljena z EKO živilom

Koliko veselja med prvošolci. Najprej so nas presenetili devetošolci in za vsakega prvošolca pripravili sodelovalne karte, računanje do 10. Nato pa jim je še skriti prijatelj polepšal dan.

Četrtošolci so bili od 5. do 9. marca 2018 v plavalni šoli v naravi na Debelem rtiču.

Danes smo se preizkusili v plavanju, se razdelili v plavalne skupine in že začeli z delom. Nastanili smo se v paviljonu Rakovica, napolnili sobe. Popoldan smo imeli likovno delavnico in ustvarjali. Zvečer smo še enkrat obnovili tehnike plavanja, tokrat na suhem s pomočjo video projekcije. 
Imamo se super, počitimo se odlično, nekaj kapljic dežja pa nas ne moti. 

Sonca ni, dežnike pa so danes uporabili le redki. Dopoldan nam je vrtnarka predstavila rastline v parku. Na obali smo brskali za ostanki lupin školjk in polžev. V prostem času rišemo, barvamo in se učimo igrati biljard. Izdelujemo tudi različne origame. Kmalu bomo mojstri v izdelovanju papirnatih letal. Največji del dneva pa seveda preživmo na bazenu. Zvečer smo žurirali, predstavili smo se v najbolj odštekanen stilu. Bilo je zabavno.

V bazenu se borimo z zavesljaji, udarci, skoki v vodo, nekatreri pa tudi s sekundami. Odlično nam gre. Pomerili smo se v tekmovanju Male sive celice in prejeli zanimive nagrade. Prosti čas smo zapolnili z zabanimi igrami. Na popoldanski delavnici smo iskali dobre lastnosti o sebi in drugih. Zvečer pa smo imeli pravi kino. Ker imamo soli že v bazenu dovolj, smo se namesto s kokicami sladkali s piškoti.

Prebudili smo se v sončno jutro in dan izkoristili za aktivnosti na prostem. Tekmovali smo v lovu za skritim zakladom ter raziskali vse kotičke na Debelem rtiču. Popoldan smo se z ladjico odpeljali v Koper, se sprehodili po mestu in odšli na zaslužen sladoled. Kljub vsem aktivnostim, pa še vedno največ časa in energije vložimo v plavanje. Komaj že čakamo, da jutri dobimo zaslužene diplome. Se kmalu vidimo!

Uspešno smo zaključili plavalno šolo. Čisto vsi smo napredovali v plavanju in prejeli priznanja. Dosegli smo veliko priznanj za zlatega in srebrnega delfina, kar pomeni, da smo odlični plavalci in plavamo odlično vsaj dve plavalni tehniki. Tudi skoraj vsi tisti, ki smo prinesli domov bronastega delfina, znamo poleg prsnega plavati  tudi kravl, a nam je zmanjkalo nekaj zaveslajev ali sekund, da bi se delfinček na naših priznanjih obarval v srebrno.
Kljub temu, da smo bili cel teden po dvakrat na dan po dve uri na bazenu, nam tudi danes ni zmanjkalo energije za igro in druženje z vrstniki.  

 kul sola logo jskdkul sola logotip

VABILO NA BOŽIČNO - NOVOLETNI SEJEM

V četrtek, 10. decembra 2015, od 15. do 19. ure vas prav prijazno vabimo v avlo šole na božično - novoletni sejem. 

Pripravili vam bomo pravo praznično doživetje in kulinarične delavnice. Naši učenci pa so z mentorji izdelali lepe novoletne voščilnice.

Vabljeni!

darilla720x400