TABOR TOLMIN (3.-5. 1. 2018)
Letošnje koledarsko leto so devetošolci začeli v Tolminu. Spoznavali in udeleževali so se družboslovno-naravoslovnih ter športnih vsebin. Nastanjeni so bili v CŠOD Soča. Deležni so bili raznovrstnih in pestrih delavnic v samo treh dneh tabora. Še dodatno smo organizirali in izkoristili pot do Tolmina in nazaj. Ogledali smo si rudnik živega srebra v Idriji – Antonijev rov ter Kobariški muzej posvečen soški fronti. Realizirali smo tudi delni športni dan v Bovling klubu 300 v Ljubljani.
Učenci in spremljevalke smo se vrnili z mnogimi novimi spoznanji, dogodivščinami ter spomini na prečudovito naravo ob Soči in Tolminki.
Učence so na vodenih ogledih in v samem domu Soča pohvalili za sodelovanje in primerno vedenje. Spremljevalke: Magda Grajš, Katja Grintal, Lea Komat in Renata Lesar Hržič smo bile tega zelo vesele.
Sedaj pa še nekaj fotografskih utrinkov tabora: Idrija-Antonijev rov, jedilnica v domu, športne igre – tekmovanje med oddelkoma, rezultati, ki so povzročali hudo kri, pred vhodom v dom Soča, ob Tolminki, Tolminska korita in Hudičev most, Dantejeva ali Zadlaška jama, avstro-ogrsko pokopališče iz 1. svetovne vojne, sprostitev z namiznim tenisom, pogled proti Kozlovemu robu, reka Soča, nemška kostnica, kjer so pokopani nemški vojaki iz 12. soške bitke, Kobariški muzej.
Renata Lesar Hržič